اخبار, اخبار وکالت, سایر اخبار

مشروح مذاکرات منتهی به تحریم نشست اسکودا

مشروح مذاکرات منتهی به تحریم نشست اسکودا

مشروح مذاکرات منتهی به تحریم نشست اسکودا _ مشروح مذاکرات منتهی به تحریم نشست اسکودا از سوی هیأت مدیره کانون وکلای مرکز

دلایل برخی اعضای هیأت مدیره کانون مرکز برای حاضر نشدن در همایش تبریز چه بود؟

پایگاه خبری اختبار- صورت‌جلسه چهلم هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز که روز اول آبان‌ماه سال جاری برگزار شد، در سایت این کانون قرار گرفت.

به گزارش اختبار، هیأت مدیره کانون مرکز در روز ۱۵ آبان‌ماه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد در سی و یکمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای ایران در شهر تبریز شرکت نخواهد کرد. در بیانیه منتشر شده از سوی کانون وکلای دادگستری مرکز علت این تصمیم «موازی کاری در انجام وظایف اسکودا با کانون مرکز»، «نارضایتی از عملکرد اتحادیه در دوره پیش رو» و «عدم توجه به پیشنهاد اعضای هیات مدیره کانون مرکز در اجلاس قبلی مبنی بر برگزاری این اجلاس پر هزینه به صورت سالی یک بار» اعلام شده بود.

انتشار این بیانیه واکنش‌های مختلفی را در پی داشت به با حضور چند تن از اعضای هیأت مدیره کانون مرکز در نشست اسکودا، تشدید شد و شائبه اختلاف بین اعضای هیأت مدیره را به اذهان متبادر ساخت.

هرچند با برگزاری نشست خبری مشترک رؤسای اسکودا و کانون وکلای مرکز در روز ۱۳ آذرماه (دیروز) به نظر می‌رسد تلاشی برای رفع اختلافات این دو نهاد در جریان است، اما با انتشار صورت‌جلسه مورخ ۱ آبان ۱۳۹۷ هیأت‌مدیره کانون وکلای مرکز، استدلال‌های برخی از اعضای هیأت مدیره این کانون که خواستار عدم حضور در سی‌ویکمین نشست اسکودا در تبریز بودند، مشخص شد.

بخش‌هایی از متن این صورتجلسه به شرح زیر است:

چهلمین جلسه هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در تاریخ ٩٧/٨/١ با ریاست دکتر امینی و با حضور خانم ها و آقایان زاهدپاشا، دیوسالار، پورنوری، طالع، حسین آبادی، ارفع‌نیا، آقایی، حجتی، ضرابی، پاسبان، حجت پناه، حسن زاده و روحانی تشکیل شد.

دستور جلسه: تحلیل اساسنامه پیشنهادی اسکودا

امینی: با اینکه چندین بار مکاتبه کردیم پیش‌نویس نهایی اساسنامه اصلاحی اسکودا را ارسال کنند، یا ارسال نمی‌کنند یا ناقص ارسال می‌کنند یا نامه‌ای می نویسند که پیوست است ولی پیوست نیست. از پیش‌نویسی صحبت می‌کنند که می‌گویند اصلاح شده اما هنوز برای ما نفرستاده‌اند. اعضای کارگروه و هیاتی که اساسنامه را اصلاح می‌نمایند، چه کسانی هستند؟

نمایندگان شورای اجرایی اظهار داشتند: در حال حاضر حضور ذهن ندارند. این اعضا در جلسه هیات رییسه انتخاب شده اند و سپس موضوع در جلسه شورای اجرائی مطرح شده است.

امینی: مجدداً سوال می شود با توجه به اینکه اصلاح نهایی شش روز پیش صورت گرفت، آیا متن اصلاح شده نهایی را دارید؟

نمایندگان شورای اجرایی: به صورت رسمی چیزی تحویل نشده است و طبعاً از ناحیه اتحادیه باید به کانون ارسال می‌شد اما به صورت غیررسمی اصلاحیه‌هایی که در دستور شورای اجرایی انجام شده، موجود است.

امینی: بله. عرض کرده بودم احتمالاً من و نواب محترم در جلسه آبان‌ماه اسکودا شرکت نخواهیم کرد. دلیلش این است که گفتیم برای جلوگیری از افزایش هزینه‌ها سالى یک مرتبه همایش کافى است ولی به رای نگذاشتند و سالها حرف کانون مرکز را تجاهل می‌کنند. با وزیر به کمیسیون قضایی می روند و ما خبر نداریم. آموزش را موازی کاری می‌کنند،IBA می رویم و به طور ناگهانی در آنجا می فهمیم رییس IBA بدون اطلاع به ما دعوت شده اند اما نمایندگان اجرایی و هیات رییسه خود اسکودا خبر نداشتند و ما هم خبر نداشتیم. موازی کاری به ریختن آبروی کانون منجر می شود و پنهان کاری می شود، یا ملاقات هایی صورت می گیرد که با وجود حساسیت ما، نمایندگان ما جناب آقای ثابت قدم و دکتر مالکی بی اطلاع اند .

باید بدانیم از هزینه ای که این سفر بر جامعه وکالت تحمیل می‌کند چه بدست می آوریم. بقیه مواد را بخوانید و ببینید که باید فقط به دنبال رد اساسنامه ای برویم که ذاتا مردود است. در واقع با این هزینه ها و تجملات برای رفتن به نقطه صفر، می‌رویم. در اساسنامه آمده است که اسکودا مرجع حل اختلاف بین کانون ها باشد و تصمیم بگیرد. یعنی چه؟ از استقلال کانون ها و آن هم کانون مرکزچه می‌ماند؟ این مهمانی ها یکبار در سال قابل تحمل است، بیش از این قابل تحمل نیست. حتی سوال نمی‌کنید چرا اصلاح بند چ ماده ٨٨ با این تسامح و پنهان کاری‌ها و آن هم بی سروصدا در مجلس رد شد و باز باید آزمون مشاوران برگزار شود. ما باید تلاش کنیم با رایزنی با مدیران محترم کانون ها، راهی پیدا کنیم که اتحادیه در راستای اتحاد و حل مشکلات گام بر دارد. با مهمانی رفتن و خرج های کلان بر جامعه وکالت به کجا مى رسیم؟

حسین آبادی: جای تأسف است که از ابتدای این دوره رییس کانون در مقابل اتحادیه موضعی گرفته است که نه تنها اتحادی میان وکلا صورت نمی گیرد بلکه موجب نفاق و تفرقه است. تصوراتی که در ذهن ایشان است به صورت واقعیت مطرح می‌کنند و این برای حرفه وکالت بسیار مضر و زیان آور است. به ایشان توصیه می شود که در رفتار و گفتار خود تجدیدنظر کنند. در وضعیتی که کانون ها قرار دارند ما بیشتر نیاز به اتحاد داریم. برای این نفاق و جدایی و مسائلی که مطرح می شود در آینده باید جوابگو باشید.

زاهدپاشا: من واقعا متاسفم که در تمام جلسات دوره سی ام به لحاظ موازی کاری هایی که صورت می گیرد بخش اعظمی از جلسات در خصوص اتحادیه است ولی باز کانون خودمان را متهم می‌کنیم. همین الان نامه ای از اتحادیه در برابرم است که خود را بی ارتباط با مسئله الکترونیکی شدن هزینه تمدید پروانه سهم دادگسترى، اعلام کرده اند حال آنکه چند روز پیش، این خدمت و هماهنگى با قوه قضاییه را به همه کانون ها از جمله کانون مرکز نوید داده اند. ما ده‌ها مورد موازى کارى را ذکر کردیم ولى حتی یک مورد که بگوییم اتحادیه کاری برای ما کرده، سراغ نداریم الا اینکه هرجا خدمت و کارى را دنبال مى کنیم، می خوریم به دیوار اتحادیه و خراب شدن کارها. واقعیت این است که غرض اصلى از اصلاح اساسنامه اسکودا این بود که جلسات اسکودا از دوبار در سال به یکبار در سال تقلیل یابد اما اصلاحیه پیشنهادى، هدف دیگری را دنبال می‌کند. اگر اراده وجود دارد که مشکل را حل کنید جلسه بگذارید تا حل شود و نه صرف متهم کردن کانون متبوع و بستن چشم بر روی وقایع. هربار ما دیدیم که رییس کانون مرکز رفته و ایجاد مودت کرده اما به صورت متقابل کاری صورت نگرفته است. بر عکس، هر روز موازی کاری و مانع تراشی بی فایده برای اتحادیه و مضر برای جامعه وکالت صورت می گیرد.

پاسبان: عرض کردم این واقعیتی است که انگیزه تشکیل اتحادیه چیست؟ دیوار از اول کج گذاشته شد. اتفاقاتی که در انتخابات افتاد و جدایی را تشدید کرد، قابل انکار نیست. ما در شورای اجرایی اتحادیه شرکت کردیم. فرمی دادند به عنوان پیشنهاد اصلاح اساسنامه که باید این را از قبل به ما می دادند. به همه کانون ها از قبل داده بودند اما به ما نداده بودند.

این ایرادات است. بخشی از آن، شیطنت افراد است. بخشی هم بی توجهی است. من معتقدم این کمیسیون هایی که الان وجود دارد، باید جمع شود.

ضرابی: تحریم کردن و نرفتن در شأن ما نیست. ما همانجا می توانیم اگر اعتراضی داریم بیان کنیم. اهانتی به کانون مرکز شود من سرتاپا می ایستم اما بگذارید که حضور به هم رسانیم تا نتیجه را ببینیم.

حجتی: من هر گونه تقابلی را با اتحادیه را مضر می دانم. اگر سوء تفاهمی بین دو نهاد وجود دارد، باید حل و فصل شود. ما نباید منافع جامعه وکالت را فدای اختلافات صنفی کنیم. مدیران، نمایندگان کل جامعه وکالت‌اند نه نماینده گروه و تشکل متبوع خویش. عدم شرکت در جلسه اتحادیه توجیهی ندارد. به نظر می رسد که این امر مبتنی بر سوء تفاهماتی است که باید حل شود. من وجود رابط میان کانون مرکز و اتحادیه را از واجبات می دانم و قبلا هم پیشنهاد کردم رابط می تواند موضوعات را قبل از اینکه به چالش تبدیل شود حل و فصل کند.

باقری: من معتقدم هرگونه درگیری و ایجاد هزینه برای کانون مرکز در شرایطی که مشکلات مهمتری داریم کاملا مخالف با مصالح کانون است. شما مرتبا ایراد به انتخابات اسکودا وارد می‌کنید، اگر معتقید که خلاف صورت گرفته است، اقدام کنید. اگر نتیجه انتخابات را پذیرفتید، پس بگذارید کارشان را انجام دهند. نباید دیگران را تخطئه کنید. کار درستی نیست. باید حرف آنها را بشنوید. یک طرفه سخن گفتن، خلاف اصول دموکراتیک است. باید به آراء کانون ها احترام بگذارید. در غیاب، اینهمه هجمه می‌کنید چرا اجازه نمی دهید کسی را دعوت کنید تا توضیح دهد.

به نظر من از نتیجه انتخابات اسکودا نگران و ناراحت هستید و اگر غیر از این رقم می خورد، حتما نظرات و مواضع متفاوت بود. به عنوان عضو کوچکی از کانون مرکز استدعا دارم از اعمال سلایق جناحی و شخصی در تصمیمات خودداری شود.

حسن زاده: نخست، من معتقدم اسکودا، تشکیلات، میزان رأی کانون مرکز در آن و این روش اساسنامه نویسی در جهت تضعیف کانون مرکز و دادن اعتبار به سایر ارگان ها است. متاسفانه برای سایر کانون ها، بدبینی و رفتار تبعیض آمیز به کانون مرکز ایجاد می‌کنند. لذا در صورت ادامه این وضعیت معتقد به خروج کانون مرکز از اتحادیه هستم. دوم اینکه، الان مذاکره و اطلاع رسانی کنیم.

آقایی: مسئله اتحادیه را می توان در چند بعد مطرح کرد. اول، اگر قرار است در حوزه وکالت قانونی تصویب شود شما مطمئن باشید که یک شورای بالا دستی برقرار خواهد شد. بنابراین باید یاد بگیریم که اگر این نهاد تشکیل شد چگونه عمل خواهد کرد؟ ما باید تمرین دموکراسی کنیم و اتحادیه ضرورت دارد که وجود داشته باشد. بحث بعدی این است که ما وکلا در اتاق شیشه ای زندگی می‌کنیم و تمام اطلاعات و اخبار ما در اختیار سایر اقشار جامعه قرار می گیرد. اگر ما خودمان یکی از اسباب این گرفتاری‌ها شویم، نام ما در تاریخ وکالت باقی خواهد ماند. کانون ها با نمایندگان شهرستان ها ارتباط دارند و این را نیز باید به حساب آورد. از بدو تأسیس اتحادیه یک گرفتاری‌هایی میان دو نهاد کانون و اتحادیه بوده است. الان هم به نظرم اگر بنشینیم با هم صحبت کنیم غالب مشکلات حل خواهد شد و بهتر است از تنش جلوگیری کرد.

پورنوری: من تعجب کردم از لحن آقای دکتر حسین آبادی که ناشی از عصبانیت بود و رییس کانون را تهدید می‌کنند و یا آقای باقری که تهدید می‌کنند. این نوع از بیان و لحن و حمایت های ناصحیح موجب تضعیف کانون است. دائما ایجاد تنش، نه در شأن شماست و نه شأن کانون. از دوره های قبل هم این بحث ها بوده و تمامی اعمال در جهت تضعیف کانون مرکز و غصب اختیارات کانون مرکز است. حتی نمایندگان ما اطلاعی از مصوبات ندارند. من معتقدم شرکت در جلسه تبریز هیچ موضوعیتی ندارد. این همه مسایل ملموس را به حاشیه نکشید. کانون مرکز سنگر دفاع وکلا است.

دیوسالار: بعضی از این رفتارها قابل دفاع نیست. ضمنا ما داریم خودمان را گول می زنیم. عملکرد اسکودا بهترین تجربه برای اثبات بی‌احترامی به کانون هاست. متاسفانه برخی از اعضا در جریان این گرفتاری‌ها نیستند یا سکوت می‌کنند و یا طور دیگری صحبت می‌کنند و در همین جا در لباس وکیل دادگستری از اسکودا و آن هم به ناحق دفاع می‌کنند. من با شرکت در اجلاس تبریز مخالفم؛ هیچ نتیجه‌ای در آن برای ما متصور نیست و این بی اعتنایی ها دوباره تکرار می شود. از حق دفاع کنیم.

امینی: من از این منش، برخورد، تنش‌زایی و بی اجازه سخن گفتن ابراز تاسف می‌کنم. واقعا دور از انتظار است. این پست ها بی‌ارزش است. در ارتباط با مطلب جناب باقری، ما کار جناحی نمی‌کنیم. از اینکه ما و نمایندگان ما، بی خبر از کارهای شما و اسکودا یا هر شخصی راجع به اساس وکالت و طرح هستیم، نگران هستیم. از اینکه ناگهان اصلاح بند چ ماده ٨٨ رد می شود و از اینکه کارها، فردی بدون اطلاع انجام می شود، نگرانیم. من تا کجا باید حسن نیت اعمال می کردم. در اجلاس چهارمحال شرکت و همراهی کردم. دوبار خدمت دکتر شهبازی نیا رسیدم. همه جا از ایشان دفاع کردم. خودتان شاهدید جز دریافت اتحادیه از ۴۵ درصد درآمد آزمون وکالت -که بی جهت و اسراف است- در همه جاهای دیگر همراهی کردم. ولی اینگونه تداخل ها یا اجلاس عبث و تجملی، یا طرح پیشنهادهای عجیب در اساسنامه، به کانون مرکز و رابطه ما با کانون ها و وحدت کانون ها لطمه می زند که باید یک جایی متوقف شود و به فکر امور مهم باشیم. نباید با اختلاف افکنی در داخل جلسه دنبال تفرقه باشیم. انتظار داریم هم عادلانه بحث کنیم، هم کانون مرکز را که خط مقدم دفاع و امید جامعه وکالت است، بخاطر تعلقاتی تضعیف نکنیم و هم به رای وکلا احترام بگذاریم. تنش‌زایی داخل هیات مدیره و عدم رعایت احترامات ما را از اصل اهداف که حل مشکلات وکلاست، دور می‌کند ولی خوشبخانه در حل مشکلات، قوی و جازم بودیم و خواهیم ماند.

برای اطلاع بیشتر از اخبار وکالت اینجا را کلیک کنید

برای اطلاع بیشتر از سایر اخبار ها اینجا را کلیک کنید

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *