جلسه کمیسیون اشتغال استان تهران در سال ۱۴۰۳
جلسه کمیسیون اشتغال استان تهران در سال ۱۴۰۳
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از تعهد ایجاد اشتغال برای ۱۸۰ هزار و ۶۹۱ نفر در استان تهران برای سال ۱۴۰۳ خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران،محمد آذرپناه در جلسه شورای اشتغال استان تهران از تحقق ۱۰۸ درصدی تعهد اشتغال سال ۱۴۰۲ در سطح استان خبر داد و افزود: بر اساس تعهد ایجاد شده برای این استان در سال ۱۴۰۲ میبایست به تعداد ۱۵۰ هزار و ۴۸۷ شغل جدید ایجاد و ثبت میشد، که این میزان تا پایان سال با تحقق ۱۰۸ درصدی به ۱۶۱ هزار و ۹۰۱ نفر رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: برای سال جاری نیز تعهد اشتغال استان تهران ۱۸۰ هزار و ۶۹۱ نفر است که امیدواریم با برنامه ریزی های دقیق صورت گرفته بتوانیم با همراهی مسئولان و کارشناسان سایر دستگاههای اجرایی و همچنین جلب مشارکت مردم سهم سال جدید را نیز به نحو مطلوبی محقق کنیم.
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران وضعیت ایجاد فرصتهای شغلی در دو سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با همه مشکلات و محدودیتها توانستیم بیش از ۱۳۲ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ و بیش از ۱۶۰ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۲ ایجاد کنیم که بیشتر از پیشبینی اشتغال استان تهران در سال گذشته محقق شده است.
دبیرکارگروه تخصصی اشتغال استان تهران افزود: سال گذشته مبلغ ۲۲۱میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی به استان تهران اختصاص یافت که با پیگیری ها و هماهنگی های لازم بین دستگاه های اجرایی و بانکهای عامل مبلغ ۲۲۶ میلیارد تومان تسهیلات به هزار و ۶۷۷ طرح متقاضی مشاغل خانگی پرداخت شد که این رقم در مقایسه با سال قبل رشد ۷۸ درصدی در تعیین سهم و حاکی از تحقق ۱۰۲ درصدی پرداخت این تسهیلات در سال ۱۴۰۲ است.
آذرپناه با اشاره به اینکه وامهای مشاغل خانگی مستقل (فردی) تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و پشتیبان به ازا اشتغال ایجادی تا سقف ۴ میلیارد تومان با نرخ سود ۴ درصد از منابع قرضالحسنه ۱۰ بانک عامل پرداخت میشود، گفت: مشاغل خانگی نقش چشمگیری در رونق اقتصادی و تثبیت درآمد خانوادهها دارند و از این رو همکاری لازم تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط با این حوزه برای آماده شدن طرحها به منظور برخورداری از تسهیلات ضروری است.
دبیرکارگروه تخصصی اشتغال استان تهران یکی از راه های اتصال دانش به اشتغال را در حوزه مشاغل خانگی بیان کرد و افزود: با اجرای طرح پشتیبان مشاغل خانگی در خوابگاه های دانشجویی متاهلین و مشارکت دانشجویان فوق لیسانس و بالاتر می توان از ظرفیت جوانان مستعد و جویای کار که ایده های خوبی در حوزه مشاغل جدید دارند بهره گرفت و انگیزه ای مضاعف در جهت تبدیل شدن دانشگاه ها به مراکز کارآفرینی جوانان دانش آموخته ایجاد کرد.
آذر پناه خواستار بهبود ساختار مدیریت اشتغال در مراکز دانشگاهی و سایر دستگاه های اجرایی شد گفت: می شود با یک برنامه ریزی دقیق بین دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها، صنایع و اصناف و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحول بزرگی در حوزه اشتغال را رقم زد.