اخبار, اخبار وکالت

ثبت نام بیش از هزار نفر از وکلا و کارشناسان در سامانه اعلام همکاری در حوزه‌های مختلف

ثبت نام بیش از هزار نفر از وکلا و کارشناسان

ثبت نام بیش از هزار نفر از وکلا و کارشناسان در سامانه اعلام همکاری در حوزه‌های مختلف

بهادرى جهرمى گفت: تاکنون بیش از هزار نفر از وکلا و کارشناسان در سامانه اعلام همکاری با مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضاییه، ثبت نام کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، على بهادرى جهرمى رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضاییه در نشست خبری ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی، اظهار کرد: در این یک ماه و نیم گذشته سعى کردیم الزامات و ضرورت‌هاى اولیه فعالیت را در مرکز ایجاد کنیم از جمله مهم‌ترین کارهایى که انجام شد این بود که ما کار مرکز را به خود وکلا و کارشناسان بسپاریم.

وی افزود: سامانه‌اى در مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضاییه، جهت ثبت نام ایجاد کرده و یک فرم طراحی و آماده شد و هر یک از وکلا کارشناسان و کارشناسان مى‌توانند با مراجعه به سامانه اعلام کنند که در چه حوزه‌اى، مى‌توانند همکارى کنند.

بهادرى جهرمى تصریح کرد: تا الان بیش از هزار نفر از وکلا و کارشناسان در این سامانه ثبت نام کرده‌اند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح کرد: بیش از ٢٣ هزار وکیل و قریب به ١٣ هزار کارشناس رسمى در سطح کشور داریم و ما همه امور وکلا را با کمک خود وکلا و امور کارشناسان، انجام مى‌دهیم.

وی ادامه داد: آیین نامه مرکز اصلاح شده بود و متناسب با آن اقداماتى باید صورت گیرد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمى و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح کرد: فراخوانى در خصوص طراحى لوگو اعلام کردیم و بیش از ١٠٠ طرح براى ما ارسال شد.

بهادری جهرمی ادامه داد: این لوگو رونمایی خواهد شد و پس از تایید نهایی به عنوان لوگوی جدید از آن استفاده خواهیم کرد شد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اصلاحات آیین نامه این مرکز بیان کرد: در آیین نامه آمده بود که ساختار اداری، مالی و سایر ابعاد ساختاری مرکز از سوی رئیس مرکز طراحی خواهد شد که در این زمینه یک کمیسیون تدوین قوانین و مقررات را با بهره گیری از حقوقدانان داخلی و بطور خاص وکلای مرکز تشکیل دادیم، این کمیسیون که بعدا کمیته‌هایی را هم تشکیل داد در دو حوزه به شدت فعالیت دارند که یکی از آن‌ها، حوزه بازنویسی و بازطراحی تمامی دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های موجود در مرکز هست و تدوین تمامی حوزه‌های کاری مرکز که قبلا برای آن دستورالعمل و یا آیین نامه‌ای نداشتیم.

وی با بیان اینکه تمامی دستورالعمل‌ها در حال بازطراحی هستند بیان کرد: یک دسته از موارد بود که در خصوص آن‌ها ضوابطی نداشتیم، همه این موارد در حال تدوین هستند برخی از آن‌ها نهایی شده و برخی نیز نهایی خواهد شد و با اخذ مجوز‌های لازم از هیات نظار مرکز این‌ها را جهت اجرا ابلاغ خواهیم کرد.

بهادری جهرمی تصریح کرد: حیطه دوم مواردی بود که صرفا ناظر به مرکز نیست، بلکه مواردی است که مربوط به عموم وکلا و کارشناسان در سطح کشور است مثل آیین نامه تعرفه حق الوکاله، تعرفه کارشناسی، تعرفه داوری و موضوعاتی از این دست که مرتبط با امورات مرکز هست که در این زمینه یک کمیته‌ای نیز ایجاد شد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در ادامه اذعان کرد: ما در یک ماه و نیم گذشته موضوع برگزاری آزمون مشاوران خانواده را داشتیم که حدود دو هفته پیش با همکاری سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار شد و در سطح کشور حدود ۵۲۰۰ نفر در این آزمون شرکت کردند که ۲۹۰۰ نفر از آن آقایان بودند و ۲۳۰۰ نفر از خانم‌ها به طور همزمان در ۹ استان کشور به صورت منطقه‌ای برگزار شد و در هر استان دو حوزه ویژه بانوان و آقایان آزمون را برگزار می‌کردند، این مرحله اول از مراحل صدور پروانه مشاوره خانواده بود که متعاقب قانون حمایت از خانواده بر عهده قوه قضاییه قرار گرفته بود و متعاقب آیین نامه رئیس قوه قضاییه بر عهده مرکز قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: پس از برگزاری این آزمون منتظر هستیم که نتایج آن را سازمان سنجش و آموزش کشور در اختیار ما قرار دهد مرحله مصاحبه تخصصی را ان‌شاءالله در فصل آتی خواهیم داشت و مرحله احراز صلاحیت را نیز خواهیم داشت، پس از این مراحل پروانه‌های کارآموزی برای افراد صادر می‌شود و وارد فرایند کارآموزی در حوزه مشاور خانواده خواهند شد.

بهادری جهرمی در ادامه بیان کرد: اولین تکلیفی که برای واحد سنجش و ارزیابی مقرر کردیم این است که خواستیم یک سندی را به عنوان سند شایستگی‌های مشاوره تدوین کند و در مرحله بعد سند شایستگی‌های وکالت و کارشناسان رسمی نیز ان‌شاءلله تدوین خواهد شد، این سند با مطالعات کتابخانه‌ای و اخذ مصاحبه تخصصی از بزرگان مشاوران خانواده در کشور تدوین می‌شود، متناسب با این سند، فرآیند‌های آزمون، احراز صلاحیت و مصاحبه‌های تخصصی نیز تدوین و طراحی می‌شود و سعی می‌شود که کار را هر چه قدر می‌شود تخصصی‌تر و کارشناسی شده‌تر پیش ببریم و در حال آماده سازی است و ان‌شاءالله رونمایی خواهد شد.

وی دیدار وکلا با رئیس قوه قضاییه را دستاورد بسیار جدید و نوینی دانست که و با حسن نظر رئیس قوه قضاییه انجام شد.

بهادری جهرمی در ادامه اظهارات خود خاطرنشان کرد: موضوعی که برای اولین بار در تاریخ فعالیت حدودا ۲۰ ساله مرکز وکلا اتفاق می‌افتد و هماهنگی‌های اولیه آن نیز انجام با مسئولان قضایی و دادگستری استان تهران صورت گرفته و ان‌شاءالله همین هفته اعلام خواهیم کرد این است که از وکلا و کارشناسان رسمی در استان تهران جهت اعلام کاندیداتوری و عضویت در هیات مدیر انتخابی وکلای عضو مرکز وکلا در استان تهران و اعلام کاندیداتوری جهت عضویت در هیات مدیره کارشناسان رسمی عضو مرکز در استان تهران ثبت نام خواهیم کرد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ادامه داد: ما این هیات مدیره‌ها را تا امروز در دو استان نداشتیم، آن دو استان‌های سیستان و بلوچستان و تهران بود که الحمدالله با همتی که از قبل از آمدن بنده شروع شده بود و اکنون ما کار آن را تکمیل کردیم، هیات مدیره‌های ما در استان سیستان و بلوچستان شکل گرفتند.

بهادری جهرمی رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه خاطر نشان کرد: پس از سیستان و بلوچستان ما فقط یک استان داشتیم که هیئت مدیره نداشت که امروز فراخوان آن را اعلام کردیم و فراخوان عمومی به صورت عمومی منتشر خواهد شد و ثبت نام نیز به صورت الکترونیکی از طریق سایت خواهد بود و نیازی به مراجعه حضوری به مرکز وجود ندارد و وکلا می‌توانند در منزل نیز فقط با استفاده از شماره پرونده از تاریخ یازدهم ان‌شاءالله ثبت نام درسامانه و سایت مرکز آغاز خواهد شد.

وی افزود: فرآیند‌های انتخابی مطابق دستورالعملی که از پیش بوده طی خواهد شد و پیش بینی من این است که در همین تابستان انتخابات هیئت مدیره وکلای استان تهران و هیئت مدیره کارشناسان رسمی استان تهران به امید خدا شکل خواهد گرفت. من تا آن زمان اختیارات خود در حوزه کارشناسان رسمی و وکلا را به معاونان مربوطه تفویض نموده و خواهم کرد و به نوعی جایگزین هیئت مدیره استان تهران امورات را انجام می‌دهند و از مشاورینی نیز در این حوزه بهره می‌گیرند که آن مشاوران نیز از خود وکلا و کارشناسان موجود در استان تهران هستند.

بهادری جهرمی گفت: بعد از شکل گیری هیئت مدیره کلیه امورات موجود برای وکلای استان تهران به هیئت مدیره وکلا و کلیه امورات کارشناسان به هیئت مدیره کارشنایسان تفویض خواهد شد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ما برای اولین بار مطابق آیین نامه جدید پروانه کارآموزی برای کارآموزان مرکز را آماده سازی کردیم و اکنون مراحل نهایی شدن خود را طی می‌کند و ان‌شاءالله بعد از نهایی شدن به زودی چاپ و توزیع خواهد شد.

وی افزود: برای اولین بار نیز مسئولیت صدور پروانه‌ها به خود هیئت مدیره‌ها تفویض خواهد شد. ما برای اولین بار در چار چوب آ‌یین‌نامه امضای پروانه را در چارچوب آیین‌نامه به روسای هیئت مدیره‌ها در استان‌ها تفویض خواهیم کرد.

بهادری جهرمی با اشاره به بازطراحی فرم‌های وکالت نامه مرکز وکلا اظهار کرد: این فرم‌ها هم از حیث ماهوی و هم از حیث شکلی انشاالله به زودی به چاپ خواهند رسید و در اختیار وکلا قرار خواهند گرفت.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه تصریح کرد: ما آیین نامه جدیدی در خصوص کارآموزان داشتیم و مطابق آیین‌نامه اجدید کارآموزان باید فرآیند جدیدی را طی می‌کردند. تصمیم قبلی مرکز در دوره پیشین بر این بود که این آیین نامه برای کارآموزان آتی استفاده شود ما به این بسنده نکردیم چرا که این را حق کارآموزان می‌دانستیم و آیین‌نامه را برای کارآموزان جاری نیز استفاده کردیم و برای اجرای آن از خود کارآموزان استفاده کردیم که این اتفاق برای اولین بار در کشور رخ داد.

وی اضافه کرد: ما در کشور تاکنون هرگز انتخاباتی میان کارآموزان نداشتیم و برای اولین بار در طول سه چهار هفته قبل ما انتخاباتی را به صورت الکترونیکی از میان کارآموزان مرکز در سراسر کشور برگزار کردیم و همه کارآموزان حق کاندیداتوری داشتند و حدود ۹۰ کارآموز از بین کارآموزان مرکز کاندید شدند تا نماینده کارآموزان برای انجام امورات کارآموزی باشند.

بهادری جهرمی گفت: از بین این ۹۰ کارآموز سه کارآموز با انتخابات از میان کارآموزان انتخاب شدند و ما پیگیری و هماهنگی امور کارآموزان را به خود این افراد واگذار کردیم و اکنون خود این عزیزان دارند پیگیری‌های لازم را جهت اجرایی شدن آ‌یین نامه جدید انجام می‌دهند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه بیان داشت: یک روز را برای ملاقات عمومی در نظر گرفتیم و در روز‌های سه شنبه از ساعت ۱۱ تا ۱۳ مقرر کردیم در مرکز تا ملاقات عمومی داشته باشیم البته این ملاقات با ثبت نام قبلی صورت می‌گیرد و در سایت مرکز امکان ثبت نام پیش بینی می‌شود.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه بیان داشت: مسابقه‌ای نیز برای طراحی لباس رسمی وکلا و کارشناسان به زودی اعلام خواهیم کرد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص آیین نامه حق الوکاله وکلا بیان کرد: بدیهی است که آیین نامه موجود باید به روز باشد. زمانی که آیین نامه ما غیر واقعی و به روز نباشد طبیعتا این مشکلات ایجاد می‌شود. آیین نامه یقینا باید به روز باشد در این آیین نامه به روز ما یقینا باید عدد‌هایی را به عنوان عدد میزان و عدد معیار ارائه کنیم و اعتقاد شخصی بنده این است محدود کردن الزامی وکلا به رعایت آن میزان متعارف مخالف احترام به اراده طرفین آن قرارداد وکالت مشاوره حقوقی است.

وی گفت: ما حتما باید عرف را استخراج را کنیم و در موضوعات مختلف عرفی را به عنوان میزان ارائه کنیم و در ادامه جامعه وکالت را جامعه در دسترسی قرار دهیم و سعی کنیم این جامعه را سوق دهیم به سمتی که میزان‌های متعارف را در قرارداد‌های خود رعایت کنند.

وی در ادامه در خصوص برگزاری همایش ملی وکلا و کارشناسان رسمی اظهار کرد: ما حتما سالی یک همایش ملی برای وکلا و حداقل یک همایش ملی برای کارشناسان خواهیم داشت و به صورت گردشی در استان‌ها خواهد بود همین الان چندین هیئت مدیره در استان‌ها برای برگزاری همایش‌های ملی اعلام آمادگی کردند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح کرد: ما اولین همایش ملی خود را برای کارشناسان رسمی خواهیم داشت که با زحمتی که خود کارشناسان رسمی و شورای عالی کارشناسان می‌کشند و دارند ساماندهی می‌کنند، تاریخ ۱۸ همین ماه ما همایش ملی خود را با حضور تمامی هیئت مدیره‌ها در سراسر کشور و همچنین اعضای آن در مجتمع شهید بهشتی در پل رومی خواهیم داشت.

بهادری جهرمی در خصوص برگزاری آزمون وکلا در سال جاری اظهار کرد: آیین‌نامه مرکز صراحت دارد که آزمون باید به صورت سالانه برگزار شود و به صورت سالانه برگزار خواهد شد و همان قانون می‌گوید در خصوص ظرفیت و تاریخ برگزاری باید هیئت نظارت تصمیم‌گیری کند و مقدمات را مهیا کند.

وی تصریح کرد: ما در هر حوزه‌ای از جمله حوزه وکالت باید کار کارشناسی و نیازسنجی انجام دهیم رئیس محترم قوه قضاییه نیز همین نکته را فرمودند و گفتند اگر ما می‌خواهیم ظرفیتی را مشخص کنیم باید نیازسنجی صورت گیرد و ببینیم چه تعداد وکیل در کشور نیاز داریم مرکز بلافاصله پس از اعلام موضع رئیس محترم قوه قضاییه همین موضوع را در دستور کار خود قرار داد یعنی ما نیازسنجی مبتنی بر دو شاخصه کلان شروع کردیم.

بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: البته شاخصه‌های مختلفی مدنظر قرار دادیم یک شاخصه شاخصه مطالعات تطبیقی است؛ یعنی برویم ببینیم و بررسی کنیم که در کشور‌های دیگر به نسبت تعداد جمعیت و یا پرونده کار در نظر گرفته شود و چه تعداد وکیل دارند و سپس بیاییم خود را با آن‌ها قیاس کنیم.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در خصوص شاخصه دوم اظهار کرد: ما باید ببینیم در کشورمان با توجه به فرهنگ بومی کشور میزان مراجعه به وکیل و فعالیت‌های بالفعل و بالقوه‌ای که این وکیل چه در دادگاه و چه در خارج از دادگاه می‌تواند انجام دهد. ما اگر وکلا را بتوانیم سوق دهیم به مرحله‌ای که قرارداد می‌خواهد منعقد شود و تصمیم‌گیری‌های حقوقی می‌خواهد انجام شود این حجم عظیم پرونده را به دنبال نخواهیم داشت و از تشکیل پرونده پیشگیری خواهیم کرد.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوال خبرگزاری میزان در خصوص ورود مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به موضوع حقوق عامه اظهار کرد: این موضوع به نظر من یکی از اولویت‌های گام دوم انقلاب است و ما در گام دوم انقلاب باید یک بازگشت اساسی و بنیادی به حمایت از حقوق عامه داشته باشیم و ان شاء الله مرکز در این حوزه یقینا پیشگام خواهد شد ما در همان کمیسیون‌هایی که در اعلام فراخوان اعلام کردیم برخی از مصادیق حقوق عامه را درآنجا آوردیم.

بهادری جهرمی بیان کرد: این مهم توسط حقوق‌دانان می‌تواند شناسایی شود و پیگیری شود چرا که مشرف‌ترین انسان‌ها به قوانین حقوق‌دانان و وکلا و کارشناس هستند و بهتر از هر کسی می‌توانند جامعه را چه در حوزه عمومی و دولتی و چه در حوزه حتی غیر عمومی و غیر دولتی رصد کنند که اگر تخلفی دارد صورت می‌گیرد این کمیسیون ما متولی این کار خواهد شد.

وی با بیان اینکه ما پرچم مطالبه اجرای قانون را نمی‌گذاریم تا یک تنه دستگاه‌های حاکمیتی پیش ببرند گفت: ما وکلا این پرچم را به نمایندگی از جامعه عمومی و مردم ان شا الله پیش خواهیم برد که این یکی از مصادیق اجرای حقوق عامه است که ذیل آن خیلی از موضوعات تعریف می‌شود برای مثال مقابله با فساد تعریف می‌شود یا مثلا موضوعاتی مانند حقوق زنان، حقوق شهروندی، حقوق کودک در این موضوعات ادبیات دینی و بومی ما پیش گام هستند چرا بگذاریم این موضوعات را دیگران پیگیری کنند و حتما وکلا و کارشناسان مرکز ان شا الله در استیفای حداکثری حقوق زنان پیشگام خواهند بود. در برخی از ارکان اداری و کمیسیون‌ها جایگاه ویژه‌ای را برای بانوان در نظر گرفتند و زحمتی که تا الان به بانوان دادند و تکمیل خواهند کرد و به زودی هم پس از اتمام آن برخی از بانوانی که ان شا الله همکار ما در امورات خواهند بود معارفه خواهند شد و امورات بانوان سعی می‌شود به خودشان واگذار گردد.

وی در ادامه در خصوص برنامه‌های آتی برای آموزش کارآموزان اظهار کرد: ما برای آموزش کارآموزان در حال تدوین یک آیین‌نامه جدید هستیم و تا الان بیش از ۱۰۰ ماده تدوین شده و ان شا الله در همین فصل نهایی خواهد شد.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در پایان در خصوص گیت‌های ورودی ویژه وکلا اظهار کرد: ما این موضوع را مصوب کردیم تا آن دو مجتمع را پیاده‌سازی کنیم، در این خصوص واقعا تلاش جهادی و شبانه روزی صورت گرفت.

برای اطلاع بیشتر از اخبار وکالت اینجا را کلیک کنید

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *